Hjemmesiden har ikke været opdateret siden 2014 og er ikke under opdatering. For at siden fungerer, er det nødvendigt med cookies. De bruges alene til statistik. Når du klikker dig videre på hjemmesiden, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Tilmeld nyhedsbrev
PatientDoktor

Kandidat til biologisk behandling? - 25-02-13

 • Spørgsmål:

  Jeg skriver til dig for at høre, om du mener jeg kan komme i betragtning til biologisk behandling. Jeg er 54 år og har haft psoriasis siden mit 8.år. Jeg har stort set prøvet alt, salve (Daivobet) som jeg har brugt i årevis og forsat bruger.Jeg har prøvet Methrotraxat uden den store virkning og lys-lys-lys i lange baner. Jeg har psoriasis på hænder både ovenpå og i håndfladerne. Det samme gælder for mine fødder. Hårbund-øre-baller-albuer er angrebet. Jeg er SÅ ked af min hud og ønsker bare at få en behandling der virker. Jeg har lige fået en ny henvisning til dermatolog. Efter en blokade med binyrebark for en frossen skulder for et par måneder siden, oplevede jeg at min psoriasis nærmest blev til ingenting i en kort periode. Men hviken periode. Det var et nyt liv. Kan den metode bruges??
  Med venlig hilsen fra Lisbeth

 • Svar:

  Hej Lisbeth

  Nej gentagne injektioner med binyrebarkhormon er ikke en farbar vej. Det er forbundet med bivirkninger.

  Det er den hudlæge, som ser dig i klinikken, der afgør, om du er kandidat til biologisk behandling. Psoriasis'en skal være af en vis sværhedsgrad, hvilket hudlægen kan vurdere under konsultationen. Desuden skal andre behandlinger såsom methotrexat og lys være afprøvet uden, at de har virket, hvilket det lyder som om gælder for dig.

  Venlig hilsen

  Annesofie

Hvad vil du vide om psoriasis?

Stil dit spørgsmål til Huddoktors nye brevkasse. Annesofie Faurschou, som er læge fra Københavns Universitet og ph.d. i dermatologi med særligt fokus på psoriasis, er hovedredaktør på brevkassen.

Dit spørgsmål bliver besvaret anonymt på Huddoktor.dk, og du får besked, når der er svar.

SPONSOR: