Hjemmesiden har ikke været opdateret siden 2014 og er ikke under opdatering. For at siden fungerer, er det nødvendigt med cookies. De bruges alene til statistik. Når du klikker dig videre på hjemmesiden, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Tilmeld nyhedsbrev
PatientDoktor

Insektbid og -stik:

Symptomer på lus

Kløe
Det første symptom på at du har lus er en konstant kløe i hårbunden. Den irriterende kløe kommer af lusebidene og skyldes et stof, der findes i lusenes spyt, og som hindrer blodet i at størkne. Det er individuelt, hvor voldsom en kløe man har, men kløen forekommer de steder, hvor lusene lever. Lusene findes normalt i størst antal i nakkehårene og i håret bag ørerne.
 
Det er ikke unormalt, at man får små sår i hovedbunden af at kradse og klø. Sårene vil forsvinde, når lusene er udryddet.
 
Lus kan også forårsage hovedpine og hævede lymfekirtler i nakken.
 
Det er vigtigt at vide, at der kan gå flere uger, fra du er blevet smittet med lus, til det begynder at klø. I den periode kan du nå at smitte mange andre. Derfor er kløen en dårlig indikator for, om du har lus eller ej.
 
Regelmæssig undersøgelse
Børn i alderen 3-10 år bør jævnlig undersøges for lus, ved at håret redes grundigt igennem med en tættekam. Se også Bekæmpelse af lus.
 
  
Tilbage     Udskriv
 
 
 
 
Lus
 
 
 
 
 
 
 

SPONSOR: