Hjemmesiden har ikke været opdateret siden 2014 og er ikke under opdatering. For at siden fungerer, er det nødvendigt med cookies. De bruges alene til statistik. Når du klikker dig videre på hjemmesiden, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Tilmeld nyhedsbrev
PatientDoktor

Hårbundssygdomme:

Om hårtab

Mennesket bliver født med ca. 100.000 hårceller i hårbunden, og der kommer aldrig flere til.
 
Normalt taber man ca. 100 hår hver dag, og det er helt naturligt. Hvert hårstrå har nemlig kun en levetid på 2-6 år, før det dør og falder af. Som regel vokser der nye hårstrå ud fra hårcellerne i hårbunden, og man mærker derfor ikke noget til hårtabet. Men af og til vokser de tabte hår ikke ud igen, som de skal, eller man taber håret af andre grunde. I disse tilfælde er der tale om et egentligt, synligt hårtab.
 
Hårtab
Hårtab rammer både mænd og kvinder. Men kvinder reagerer som regel hurtigere på hårtabet end mænd og kommer derfor oftere og tidligere til lægen med problemet. Forskellen skyldes måske, at kvinder har større opmærksomhed og stærkere følelser knyttet til deres hår end mænd har.
 
Den mest almindelige årsag til hårtab kaldes almindelig mandlig skaldethed eller almindeligt mandligt hårtab (Androgenetisk alopeci), og kan, trods navnet, ramme både mænd og kvinder.
 
 
 
  
Tilbage     Udskriv

SPONSOR: