Hjemmesiden har ikke været opdateret siden 2014 og er ikke under opdatering. For at siden fungerer, er det nødvendigt med cookies. De bruges alene til statistik. Når du klikker dig videre på hjemmesiden, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Tilmeld nyhedsbrev
PatientDoktor

Patienthistorier:

Hudsvamp (Pityriasis versicolor)

Mand, 62 år
 
Svamp KLØR
For ca. 15 år siden fik stillet diagnosen svamp.
Svamp i huden er meget ubehageligt. Det klør som intet andet jeg kender og er til stor gene alle døgnets 24 timer. Myggestik er ingenting i forhold til svampens kløe. Jeg har haft udbrud på ryggen og på brystet, og det føles, som om hele brystet og ryggen er fyldt med små røde og kløende prikker. Det klør overalt, også der hvor svampen ikke er
- sådan føles det i hvert fald.
 
En mærkelig hud
Jeg har altid har en mærkelig hud. I ungdomsårene med bumser og senere med en eller anden form for uregelmæssigheder som kløede. Et af mine hudproblemer har lægerne i det offentlige system aldrig kunne diagnosticere og kunne derfor ikke behandles, før jeg fandt hjælp hos Dr. Wolles naturmedicin.
 
Forebyggelse og behandling
Jeg har således altid kæmpet med et hudproblem, og da jeg fik konstateret svamp i huden, betød det derfor bare, at problemet havde fået et navn og kunne behandles. Jeg er blevet behandlet med lys hos en hudspecialist, og har i øvrigt forsøgt at behandle og forebygge udbrud med Nizoralsæbe og Nizoraltabletter. Behandlingen med disse præparater hjælper som regel i løbet af et par dage og efter en uge er svampen væk. Alligevel skal jeg tage hele den ordinerede dosis tabletter (10 tabletter). Det er én gang sket, at en enkelt dosis tabletter ikke var nok. Da tog jeg (efter aftale med min læge) en dosis mere.
 
I dag lever jeg OK med svampen. Jeg har altid Nizoralsæbe og
-tabletter liggende klar til brug, både afhjælpende og forebyggende. Jeg har gjort den for mig gode opdagelse, at hvis jeg bruger begge dele forebyggende, så kommer der ingen eller kun meget små udbrud, som er lette at behandle. Efter aftale med min læge tager jeg derfor én dosis tabletter én gang i kvartalet (forebyggende) og bruger sæben, i det omfang jeg nu husker det.
 
Årsager
Jeg har selvfølgelig forsøgt at finde årsagen til udbruddene, men uden større held. Jeg har tænkt meget over om travlhed, stress m.v. kan være årsagen, men jeg tror ikke. Til gengæld tror jeg, at det kan gøre et udbrud værre. Min kost og alkohol har også været inde i mine tanker, men heller ikke her har jeg nogen sikkerhed for, at det er årsagen.
 
 
 
  
Tilbage     Udskriv

SPONSOR: