Hjemmesiden har ikke været opdateret siden 2014 og er ikke under opdatering. For at siden fungerer, er det nødvendigt med cookies. De bruges alene til statistik. Når du klikker dig videre på hjemmesiden, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Tilmeld nyhedsbrev
PatientDoktor

Atopisk eksem

Atopisk eksem - en almindelig hudsygdom blandt børn
Atopisk eksem er en hyppig og delvis arvelig hudsygdom, som rammer hvert 5. barn i Danmark inden det fylder 4 år. I halvdelen af alle tilfælde bryder sygdommen ud, inden barnet fylder et år - i 70 procent af alle tilfælde inden 5-årsalderen.
 
Atopisk eksem kan ikke kureres, men det kan lindres og symptombehandles. Hos de fleste børn forsvinder sygdommen langsomt af sig selv, når barnet er 7-11 år. Dog kan eksemet hos nogle fortsætte op gennem teenageårene, og også voksne kan få tilbagefald, ofte i form af håndeksem.
 
Atopisk eksem bliver også kaldt børneeksem, astmaeksem, atopisk dermatitis eller prurigo Besnier.
 
Kløende og tør hud som blusser op
Atopisk eksem viser sig som tør og kløende hud, som i perioder blusser og bliver rød, skællende og endnu mere kløende. Normalt er eksemet tørt, men hvis du kradser meget i det, kan der opstå en infektion, som får huden til at væske.
 
Huden mangler fedt
Atopisk eksem skyldes, at huden mangler det naturlige fedtstof, som i normal hud ligger mellem hudcellerne og danner en beskyttende barriere. Uden disse fedtceller bliver huden "utæt".
 
Utætheden bevirker, at der sker en større vandfordampning fra huden end fra normal hud, og huden vil derfor blive tør og begynde at skælle og sprække. Samtidig gør den utætte hud det lettere for udefrakommende stoffer at trænge igennem hudens yderste lag, hvor de kan irritere og give rødme og kløe.
 
  
Tilbage     Udskriv
 
barn med atopisk eksem
 
Vidste du
- at hvert 5. barn i Danmark får atopisk eksem.
 
Spædbarn kløe
 

SPONSOR: